Vleermuizenavond in en rond Kasteel Loenersloot

Op  vrijdagavond 11 augustus vanaf 20.30 uur staat Kasteel Loenersloot, aan de Rijksstraatweg in het gelijknamige dorp, in het teken van vleermuizen. Deze zijn regelmatig te gast in het slot zelf en komen in groten getale voor in het nabijgelegen kasteelpark. Op de zolder van het fraai gerestaureerde kasteel uit circa 1200 bevindt zich een vleermuizenkast, waar regelmatig gebruik van gemaakt wordt.  Vleermuizen en een stokoud slot: een fraaie combinatie!


Op  die vrijdagavond wordt in de tuinzaal met zijn unieke geschilderde behangsels door deskundige vrijwilligers een uiteenzetting gegeven over het vleermuizenleven in Nederland, ook in en rond het kasteel.  Hierna, vanaf ongeveer 21.30 uur, gaan we het kasteelpark in om daadwerkelijk vleermuizen te zien. En die zijn er vast en zeker!

De zaal is open vanaf 20.00 uur. Belangstellenden worden ontvangen met koffie of thee. De toegang is € 8,00 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 9,50 voor niet-beschermers.  Voor (gratis) parkeren is een speciale parkeerplaats beschikbaar, op loopafstand, circa 10 minuten van het kasteel. Lichtgroene borden en vrijwilligers wijzen de weg.

Reserveren is noodzakelijk : www.utrechtslandschap.nl/vleermuizen

Scroll naar boven