Redactie Historische Kring Breukelen zoekt leden

Het verhaal van Breukelen en omgeving

Kijkt u op tv ook naar ‘Het verhaal van ons land’? De leukste geschiedenisles over mensen zoals u en ik in het verleden van Nederland. Daan Schuurmans voegt er met zijn meeslepende wandelcolleges interessante verhalen aan toe. Zijn bevlogenheid werkt aanstekelijk. Zo hoort geschiedenis te worden verteld.

Op bescheidener schaal wil de redactie van het tijdschrift van de Historische Kring Breukelen de geschiedenis van Breukelen, Kockengen en Nieuwer Ter Aa in al haar aspecten onderzoeken en vertellen. Hoe leefden de mensen vroeger in deze dorpen zonder geïsoleerde huizen of mobiele telefoon? Kunt u zelf ook enthousiast worden over een dergelijk onderwerp? Verdiept u zich er wel eens in of praat u er soms over met uw dorpsgenoten? Aarzel dan niet een bericht te sturen naar de redactie. Wij zijn op zoek naar collega’s die mee willen helpen om onderwerpen voor ons tijdschrift te selecteren en vorm te geven. De redactie vindt het tijd om nieuwe collega’s te verwelkomen.

Wat moet een redactielid kennen en kunnen? De belangrijkste eigenschap is een warme en kritische belangstelling voor het historische wel en wee van Breukelen en omgeving. Daarnaast is een redelijk vertrouwen in de eigen taalvaardigheid een pre, al is er steun van de andere redactieleden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de taken van een redactielid? Stuur dan een berichtje naar de redactie zodat wij u een kort overzicht van de taken van een redactielid kunnen toezenden. redactie@historischekringbreukelen.nl

Scroll naar boven