Tijdschrift HKB Nummer 2 – november 2020
Vanwege de Coronapandemie een extra dik nummer. In een In Memoriam wordt de betekenis van de dit jaar overleden Marjo van Dijk-Witjas voor de HKB nogmaals toegelicht. Na de restauratie van het koetshuis van Boom en Bosch een relaas over een van de bewoners van dit buitenhuis toen het nog Ruytervegt heette, Engel de Ruyter.

Vanwege het 85-jarig bestaan staat de schijnwerper ook op drie generaties M.N.J. van Kralingen en hun boekhandel. Pol Schev nels zet zijn serie voort over de geschiedenis van Nijenrode. De geschiedenis van de middenstand van Nieuwer Ter Aa kan door niemand beter belicht worden dan door leden van de familie Den Hertog zelf.

Van de ‘buitengebieden’ krijgt ook Kockengen vanaf dit nummer regelmatig de aandacht, aansluitend bij de christelijke traditie ingezet door Bonifatius in deze streek, toegelicht door een student archeologie. Onze expert betreffende het ontstaan van onze gemeentegrenzen in de Franse tijd is Kees Floor. Wat zich daarbinnen tijdens WOII afspeelde is uitvoerig door het RHCVV gedocumenteerd en wordt hier door Kim Schoonman toegelicht.