Nummer 1 – april 2021

Nummer 1 – april 2021

Breukelen heeft historisch gezien altijd een rechtstreekse band onderhouden met de stad Utrecht. Het verhaal over De Heus van Nijenrode illustreert dit. Breukelen-Brooklyn al 375 jaar verbonden. U leest er alles over in de twee afleveringen van ons tijdschrift dit jaar.

De samenwerking met onze buren resulteert in een kijkje in de praktijk van de rechtspraak van weleer. Maarssen schetst een breed palet van de praktijk van alledag. Breukelen verdiept zich in een moordzaak in het eigen dorp.

Aandacht voor de interessante geschiedenis van de dorpen in de onmiddellijke nabijheid van Breukelen, te weten Nieuwer Ter Aa, Kockengen en Portengen.

Zo brengt de brandweer in Nieuwer Ter Aa kleur in het dorpsleven. En wie van u zou Kockengen nu associëren met een bedevaartsoord?

Onze eigen werkgroepen brengen verslag uit van bevindingen in onze dagelijkse omgeving. Denk aan gevelstenen met hun eigen verhalen, een wijk als de Linnaeusdreef met zijn eigen karakteristieken. Onze eigen hoffotografen laten zien hoe snel het dorpsgezicht van vroeger is veranderd

Scroll naar boven