14 mei 2021

#Brooklyn375 op 21 mei 2021

Op 21 mei 1646 kozen de inwoners van het dorpje Nieuw-Breuckelen hun eerste twee bestuurders. Dat markeerde het begin van het huidige New Yorkse stadsdeel Brooklyn, vernoemd naar het Nederlandse Breukelen. Een bijzondere en onverbrekelijke connectie. Het komend jaar wordt in zowel Breukelen als Brooklyn uitgebreid stilgestaan bij het feit dat Brooklyn 375 jaar bestaat.

Op vrijdag 21 mei 2021 wordt daarom het startsein gegeven voor het herdenkingsjaar #Brooklyn375, door het ondertekenen van een overeenkomst door burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht (de fusiegemeente waar Breukelen inmiddels toe behoort) en borough president Eric Adams van Brooklyn.

Programma-onderdelen op 21 mei zijn:

  • wederzijds welkom tussen Brooklyn borough president Eric Adams en de burgemeester van de Gemeente Stichtse Vecht, Ap Reinders;
  • officiĆ«le ondertekening van de overeenkomst ter bevestiging van de historische connectie tussen Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht) en Brooklyn;
  • bijdrage door Herman Quarles van Ufford, consul-generaal in New York;
  • de relatie tussen Breukelen en Brooklyn in videobeelden;
  • vooruitblik op het programma.

Deze start van #Brooklyn375 op vrijdag 21 mei vindt plaats om 18.00 uur Nederlandse tijd en is online toegankelijk. Het programma is onder meer te zien op de kanalen van RTV Stichtse Vecht.

Programma en logo #Brooklyn375 Memorial Year

De details over het #Brooklyn375 Year worden binnenkort bekendgemaakt. Vooruitlopend daarop presenteren we hierbij het speciaal ontwikkelde #Brooklyn375 Memorial Seal, dat het komende jaar als campagnelogo* zal worden gehanteerd.

In dit Memorial Seal is vanzelfsprekend ook het officiƫle motto van Brooklyn opgenomen: Eendraght Maeckt Maght, tot op de dag van vandaag (in het oud-Nederlands!) prominent in gebruik in alle communicatie rond Brooklyn. Ook voor dit jubileumjaar een prachtig toepasselijk motto.

Vooruitblikken op #Brooklyn375 zijn te vinden op de sociale kanalen:

Twitter: @BreukelenBridge

Instagram: @Brooklyn_1646

Facebook: Brooklyn375

 

Voor meer informatie over #Brooklyn375, interviewverzoeken en bijpassend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de secretaris van de Stichting Brooklyn Bridge Breukelen, projectleider en woordvoerder Bram Donkers, bram@overall.nl, +31 653997056.

* DISCLAIMER Memorial Seal: dit campagnelogo is exclusief voor de organisatie van #Brooklyn375 en is uitsluitend ter informatie toegevoegd aan dit persbericht. Media kunnen dit logo in hun nieuwsvoorziening rechtenvrij gebruiken.