Open Monumentendag 

Op zaterdag 12 september zijn wij van 10.00 tot 16.00 uur geopend in verband met de landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Leermonument’. Hierbij kun je denken aan basis- en middelbare scholen, kloosters, dansscholen enzovoorts. In vitrines worden verschillende archiefstukken, foto’s en tekeningen tentoongesteld. Ook is de studiezaal (op afspraak) geopend voor archiefonderzoek naar bijvoorbeeld een huis of monument uit de regio. Wij zorgen hierbij, indien gewenst, voor professionele begeleiding.

Ben je wel eens langs buitenplaats Queekhoven in Breukelen gefietst, heb je nog op de LTS Maarten van der Vaartschool in Mijdrecht gezeten, de ULO Hogewey in Weesp of op De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven? Of ben je benieuwd naar een van de andere ‘leermonumenten’ in onze regio? Tijdens Open Monumentendag zijn in het RHCVV een aantal vitrines gevuld met archiefstukken, bouwtekeningen, foto’s en meer over dit soort leermonumenten uit de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en Weesp. Ook staan medewerkers de hele dag klaar om persoonlijk tekst en uitleg te geven bij de stukken in de vitrines en de monumenten die behandelt worden en te helpen bij eigen onderzoek op studiezaal.

Mocht het niet lukken naar het archief te komen, houd dan de Facebook en Instagrampagina’s van het RHCVV in de gaten om digitaal mee te genieten van deze leuke dag. Gedurende de dag worden op deze kanalen korte filmpjes geüpload waarin een studiezaalmedewerker een archiefstuk uitlicht.

Praktische informatie
Toegang is gratis, zonder afspraak. Voor onderzoek doen op de studiezaal is het wel noodzakelijk van tevoren een afspraak te maken. Dit kan via het afsprakenformulier op onze website, hier kun je ook ons coronaprotocol inzien dat wij hanteren om een veilig en plezierig bezoek mogelijk te maken. Klik hier om een afspraak te maken.