Open Dag van TVE en de Historische Kring Loenen op zaterdag 21 oktober

Persbericht

De geschiedenis van Loenen is vol grensconflicten. Utrecht en Holland vochten heel wat af over het dorp. Niet alleen daar, grenscorrecties speelden overal in de regio. Daarnaast is Loenen met 144 rijksmonumenten een van de charmantste dorpen van Nederland.

Sporen van grenzen tussen Vecht en Eem is het thema van deze Open Dag. Die vindt plaats op zaterdag 21 oktober in en om de onlangs gerestaureerde Grote kerk in Loenen aan de Vecht.

In de ochtend zijn er drie lezingen: Juliette Jonker-Duynstee over Buitenplaatsen op de grens met de Vecht, Gerard ter Heerdt, ecoloog bij Waternet, over Water op de grens en Michiel Korthals over Goed leven als aardbewoners.
’s Middags kan je kiezen uit een rondwandeling door het dorp Loenen of rondleidingen door de tuinen van landgoed Vrederijk en buitenplaats Nieuwerhoek.

O

Op 26 september nam Maarten Bootsma, één van de oprichters van de Historische Kring Loenen, een speciaal tijdschrift van Tussen Vecht en Eem (TVE) in ontvangst uit handen van Ana van der Mark, voorzitter van TVE. Dit themanummer Sporen van grenzen tussen Vecht en Eem is gewijd aan de Open Dag. Het staat vol interessante verhalen over grenzen en grensconficten in de regio door de eeuwen heen.

Programma en aanmelden, kijk op de website van TVE www.tussenvechteneem.nl. Het themanummer is op de Open Dag voor deelnemers met korting te verkrijgen

Scroll naar boven