Lichtjes voor Vrede Op vrijdag 15 december

Persbericht 28 november 2023

Op vrijdag 15 december a.s. organiseren de drie monumentale kerken aan de Straatweg in Breukelen een lichtjesavond. Het is inmiddels een mooie traditie geworden, zo in de aanloop naar Kerst. Een lint van licht verbindt de Pauluskerk, de Pieterskerk en de Johannes de Doperkerk met elkaar. En op de Kerkbrink verschijnt een hart van allemaal lichtjes. In de mooi versierde kerkgebouwen kunt u tussen half zeven en half negen rustig rondlopen, muziek beluisteren en onder andere de kerststallen bewonderen.

Dit jaar valt de lichtjesavond in de periode van Chanoeka, een Joods feest, dat ook bekend is als het lichtfeest. Met het lint van licht willen we aangeven dat we allemaal verbonden zijn met elkaar. Wie je ook bent en wat je weg door het leven ook is geweest. Daar waar licht is, is warmte en hoop. Hoop op heling en vrede. Daar waar licht schijnt in het donker, is de liefde van God. Gezien alle oorlog en armoede in de wereld willen we tijdens de lichtjesavond uw aandacht vragen voor twee goede doelen, die zich speciaal op kinderen richten. U kunt in de kerken geld doneren aan Warchild, dat kinderen in oorlogsgebieden helpt met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Ook kunt u sportspullen meenemen voor de Sportspullenbank van Stichtse Vecht. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind in onze gemeente de kans heeft om te sporten met goede kleding, schoenen en materialen. Uw (tweedehands)spullen zijn van harte welkom!

Gezien alle oorlog en armoede in de wereld willen we tijdens de lichtjesavond uw aandacht vragen voor twee goede doelen, die zich speciaal op kinderen richten. U kunt in de kerken geld doneren aan Warchild, dat kinderen in oorlogsgebieden helpt met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Ook kunt u sportspullen meenemen voor de Sportspullenbank van Stichtse Vecht. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind in onze gemeente de kans heeft om te sporten met goede kleding, schoenen en materialen. Uw (tweedehands)spullen zijn van harte welkom!

Scroll naar boven