Op woensdag 10 april, aanvang 20:45 uur houdt Juliette Jonker-Duynstee een lezing over de buitenplaats Boom en Bosch, het voormalige gemeentehuis van Breukelen. Deze 17de-eeuwse buitenplaats kent een bijzonder verleden, dat in tientallen afbeeldingen voor het voetlicht zal komen. Niet alleen het pand zelf en beroemde eigenaren als Engel de Ruijter, Theodorus Boendermaker en Willem van Loon komen aan bod, maar zeker ook de tuin.

Deze was aan het begin van de 18de eeuw tot ver over onze grenzen beroemd vanwege de rijke aankleding, fonteinen en zelfs watervallen. Bezoekers van de Vechtstreek roemden het huis en de tuin in dagboeken en reisjournaals, soms zelfs als het mooiste buiten aan de Vecht!

Van deze bijzondere tuin is nog maar weinig over, zowel in grootte als in aankleding. Vanaf 1925 diende de buitenplaats als gemeentehuis van Breukelen, tot de fusie met Loenen en Maarssen tot Stichtse Vecht in 2011. De definitieve komst van de raadzaal in het koetshuis van Boom en Bosch is een mooi moment om stil te staan bij de rijke geschiedenis van dit monument en te zien waar dat verleden nu nog te ervaren is.

Datum: 10 april a.s.
Locatie: Trouwzaal Boom en Bosch, Breukelen
Introducees en niet leden zijn van harte welkom
Toegang gratis