Lezing en rondleiding bij tentoonstelling ‘De stem van het volk’, ontdek de verborgen verhalen van de democratie in Nederland

Op maandagavond 25 maart organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) een avond gewijd aan de ontwikkeling van de democratie in Nederland. Van 19.30 tot 21.00 uur geeft Wouter van Dijk (historicus en senior collectiebeheerder bij het RHCVV) een lezing bij de tentoonstelling ‘De stem van het volk. Ontwikkeling van de democratie in Nederland vanaf 1795’, met aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling.

De stem van het volk’
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de (moderne) democratie en democratische waarden in Nederland. Thema’s zoals kiesrecht, het kiesstelsel, de grondwet, de rol van politieke partijen, de emancipatie van verschillende bevolkingsgroepen, de werking van het democratisch stelsel en de rol van de burger in de democratie komen aan bod.

Wouter van Dijk, die tevens het historisch onderzoek voor de tentoonstelling heeft verricht, zal tijdens de lezing aan de hand van diverse lokale archiefstukken de geschiedenis van de Nederlandse democratie illustreren. In de archieven blijken vele verborgen verhalen te liggen wachten om verteld te worden.

Deelname kost € 5,– (inclusief koffie en thee). Klik hier om u aan te melden

Scroll naar boven