Koninklijke onderscheidingen voor zeven inwoners van Stichtse Vecht

Ben Wertheim, Jaap de Jong, Wil Hilhorst-Gresnigt, Mies van Zanten-van der Poel, Jaap Waverijn, Hennie Kroon-Hoogendoorn, Nanny Heijmans. 
CORRINE PONSEN

Persbericht VAR NWS, 26 april 2023

STICHTSE VECHT > Zeven inwoners van Stichtse Vecht zijn vanochtend tijdens de jaarlijkse Algemene gelegenheid, ook wel de lintjesregen genoemd, verrast met een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Ap Reinders reikte de Koninklijke onderscheidingen uit tijdens een bijeenkomst in het Koetshuis van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

De gedecoreerden zijn:
1. Mevrouw A.J.C.M. (Nanny) Heijmans uit Breukelen
2. Mevrouw W.C.M. (Wil) Hilhorst-Gresnigt uit Kockengen
3. De heer J.F. (Jaap) de Jong uit Maarssenbroek
4. Mevrouw H. (Hennie) Kroon-Hoogendoorn uit Loenen aan de Vecht
5. De heer J.J. (Jaap) Waverijn uit Maarssenbroek
6. De heer B. (Ben) Wertheim uit Maarssenbroek
7. Mevrouw M.G. (Mies) van Zanten-Van der Poel uit Kockengen

Achtergrondinformatie gedecoreerden

Mevrouw A.J.C.M. (Nanny) Heijmans (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Mevrouw Heijmans (rechts op de foto) kreeg haar onderscheiding voor haar langdurige en intensieve inzet voor onder andere Stichting Zwembad De Meent. Zij begon in 2003 als vrijwilligster en houdt sindsdien samen met de andere vrijwilligers het natuurzwembad draaiende. Sinds 2011 is zij ook voorzitter van de stichting. Tijdens het seizoen is zij nagenoeg alle openingsuren in het zwembad actief. Velen kennen mevrouw Heijmans dan ook als ‘het gezicht’ van het zwembad.
Daarnaast is zij sinds 2010 organisator van evenementen bij Stichting Culturele Activiteiten Johannes de Doper (SCAJ) in Breukelen. Met haar enorme netwerk en overtuigingskracht heeft ze al veel concerten en evenementen georganiseerd. De Historische Kring Breukelen (HKB) mag sinds 2011 ook rekenen op haar enthousiaste inzet. Zij was secretaris en maakte deel uit van de redactie van het tijdschrift (2017-2018). Sinds 2018 is zij bestuurslid van de werkgroep Evenementen. Mevrouw Heijmans geeft rondleidingen en organiseert tweemaal per jaar een ruilmiddag waarop historische foto’s van Breukelen worden uitgewisseld. Ook is zij al geruime tijd mantelzorger.

Lees meer

Scroll naar boven