Kees de Tippelaar trakteert ook in Coronatijd op poffertjes

Al ruim 100 jaar viert Breukelen op 3 oktober de Jaardag van zijn beroemdste inwoner Kees de Tippelaar (1843-1913). Ook in Coronatijd eten alle basisschoolleerlingen deze week poffertjes dankzij het legaat van Leonard Corneille Dudok de Wit, de officiële naam van Kees. En na het bezoek aan de poffertjeskraam in het park van Boom & Bosch lopen de kinderen natuurlijk even langs zijn standbeeld voor het voormalige gemeentehuis van Breukelen.

Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw vindt er ook een officiële Dudok de Witherdenking plaats  in en rond Boom & Bosch met bloemlegging, wandeling, defilé en lezing, afgesloten met een portie poffertjes, maar dat gaat dit jaar allemaal niet door. De poffertjes kunnen echter wel gebakken en gegeten  worden, want alle 115 deelnemers aan de Voedselbank in Breukelen krijgen daarvoor de komende week een tegoedbon.

Ook over aandacht hoeft Kees dit jaar niet te klagen, want de bekende Maarssenaar Henny Ram heeft in opdracht van het L.C. Dudok de Wit’s Fonds een mooie documentaire gemaakt over hem gemaakt en die wordt op zondag 4 oktober a.s. de hele dag door vertoond bij RTV Utrecht. Na het kijken van de film begrijpt u helemaal waarom het dorp nog steeds zo trots is op haar ene en echte Breukelaar: Kees de Tippelaar.