Hoe houd je in Nederland droge voeten en hoe hebben we dat geregeld?

Lezing HKB, 25 januari 2023


Onze eeuwenoude strijd tegen het water is ons allen bekend, maar het is tegenwoordig gecompliceerder dan dat. Dijken, sluizen, dammen, gemalen om het water niet alleen buiten te houden maar meer en meer juist vast te houden bij droogte. Zuiveringsinstallaties om ons afvalwater schoon op het oppervlaktewater te lozen om daar weer drinkwater van te kunnen maken.  Denk ook aan het beheer van alle vaarwegen waaronder onze Vecht en het plezier van water zoals recreatief varen, zwemmen en soms schaatsen op onze plassen.

Gelouterd door vele openbare bestuursfuncties staat daar een dijk van een vrouw: sinds november 2022 onze nieuwe dijkgraaf mevrouw Joyce Sylvester. Van de historie en het belang van waterbeheer neemt zij ons ook mee naar de bestuursstructuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Van Hoogheemraadschap tot Rijkswaterstaat, van dagelijks- tot algemeen bestuur. Niet te vergeten tal van medewerk(st)ers die voor ons in vele functies actief zijn.

“Water is van levensbelang, ga daarom 15 maart stemmen!” roept dijkgraaf Joyce Sylvester ons dringend op. Op welke partij en waarom, leverde na afloop een levende discussie op.

Informatie over de waterschapsverkiezingen kunt u vinden op https://www.agv.nl/waterschapsverkiezingen/waterschapsverkiezingen-15-maart-2023/:

Meer informatie over Waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek vindt u op https://www.agv.nl/

Scroll naar boven