Het Kees de Tippelaar Fonds wil na 110 jaar weer eens wat anders

PERSBERICHT

Breukelen, 10 maart 2023

Na het overlijden op 29 maart 1913 van Leonard Corneille Dudok de Wit, beter bekend als Kees de Tippelaar, maakte de Breukelse notaris J.J. Schalij de laatste wil van Kees bekend. Kees was geboren op 3 oktober 1843 en had in zijn testament laten opnemen dat er een fonds moest worden opgericht met het doel om leerlingen rond zijn jaardag ‘een aangename feestdag te verschaffen’. Dit had tot gevolg dat de basisschoolleerlingen van Breukelen, Kockengen en Nieuwer Ter Aa nog elk jaar begin oktober op poffertjes worden getrakteerd. En het bestuur van het L.C. Dudok de Wit’s Fonds heeft nu, na 110 jaar, besloten dat het niet alleen bij die poffertjestraktatie blijft.

Met ingang van dit jaar kunnen er vanuit dit fonds ook projecten financieel ondersteund worden, die gericht zijn op kinderen in de leeftijdscategorie van 4 -12 jaar uit de kernen van de voormalige gemeente Breukelen (Kockengen, Nieuwer Ter Aa en Breukelen). Scholen, verenigingen, non-profit organisaties en individuen die een project willen organiseren ten behoeve van kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen een aanvraag doen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een sportieve dag, een kinderfeest, een uitstapje of een bijzondere traktatie.

Het aanvragen van een subsidie kan via een aanvraagformulier, dat is te downloaden op de website www.stichtingdudokdewit.nl. Na ontvangst van het formulier zal het bestuur de aanvraag zo spoedig mogelijk beoordelen.

Foto van Onbekende auteur is gelicentieerd onder CC BY-SA

Scroll naar boven