Arie de Zwart lezing “Een wandeling van Oudaen naar Cromwijck”

De Historische Kring Breukelen nodigt u uit voor de Arie de Zwart lezing “Een wandeling van Oudaen naar Cromwijck”  door Hans van Bemmel op 19 april 2023 in het Parochiehuis te Breukelen

Arie de Zwart was een Maarssenaar die van onschatbare waarde is geweest voor het beschrijven en behouden van het historisch erfgoed in Maarssen e.o.
Hans van Bemmel heeft onderzoek gedaan naar de geschiedenis en de ontwikkeling van de oevers van de Vecht; bebouwing, bewoning, bevaring en baggeren.  Hij illustreert zijn verhaal met prachtige afbeeldingen. Tussen de twee genoemde bijzondere bouwwerken heeft zich in de geschiedenis toch veel afgespeeld en er zijn nog veel historisch interessante elementen zichtbaar langs de Vecht.

Hans beschrijft onder andere hoe het zit met de houten gevel van Oudaan en over het herontdekte weggetje. We komen langs het museum van Kees de Tippelaar en de plek waar hij het ‘tobbedansen’ organiseerde. Een rivier is om op te varen, maar soms moet er ook gebaggerd worden. Dit en veel meer hoort u op 19 april aanstaande.

De avond begint om 19:30 uur; inloop vanaf 19:15 uur. 
Aanmelden uiterlijk 17 april via evenementen@historischekringbreukelen.nl.
Leden en partnerleden: vrije toegang. Introducé: € 5,00.
Voor betalende deelnemers: uiterlijk 17 april bovenstaand bedrag overmaken onder vermelding van deze lezing naar:

NL35RABO0310648521
Tnv: Historische Kring Breukelen

Scroll naar boven