André van Duin en Janny van der Heijden roemen Loosdrechtse Plassen en Vecht

Denkend aan Holland, maandag 3 augustus vanaf 21.25 uur, MAX op NPO 1.

De Loosdrechtse Plassen en de Vecht spelen maandag 3 augustus een hoofdrol in het programma Denkend aan Holland (NPO1) met presentatoren André van Duin en Janny van der Heijden.

Het vaak gezellig keuvelende tweetal ontdekt in, volgens omroep MAX hét zomerse programma, Nederland dit jaar opnieuw vanaf het water. Zo maken ze in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een vaartocht over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Die leidt hen langs indrukwekkende buitenplaatsen met dito huizen, vaak gebouwd door welgestelde Amsterdammers die vanaf de 17e eeuw zo de zomerse stank en drukte in de hoofdstad wilden ontlopen. Janny vertelt André onderweg veel over zowel culturele als culinaire geschiedenis van de streek.

Servies

Dat deze Amsterdammers ook bijzonder servies gebruikten spreekt voor zich. Dat tonen Janny en André wanneer ze in stijl lunchen en ontbijten. Ook de langs de Vecht gelegen Polo Club Vreeland komt langs in het programma: de vaartocht wordt afgesloten met een bezoek daar. Verder is er vanzelfsprekend ook dit keer, aldus Omroep MAX, volop aandacht voor de natuur in de Loosdrechtse Plassen en langs de Vecht.