De Vroeger en Nu wandeling door Breukelen
In het najaar van 2018  is de Vroeger en Nu-bordenwandeling door Breukelen geopend. Op 21 borden zijn historische foto’s afgebeeld met een toelichtende tekst. De borden zijn zó geplaatst, dat de toeschouwer op precies dezelfde plek staat als de fotograaf van destijds. Zo krijgt men een mooi beeld wat er in de loop der tijd veranderd is op die plek. En er ís wat veranderd in Breukelen! Veel meer dan in de andere kernen van Stichtse Vecht

Onderaan elk bord staat de route naar het volgende bord. Zo wordt de bezoeker op een organische wijze door het dorp geleid, langs markante plekken, horeca en middenstand. En aan het eind van de wandeling heeft de lezer een goed beeld van de ontwikkeling van Breukelen, van duizenden jaren geleden tot vandaag de dag. Er is een rondje door het dorp van circa 1,6 kilometer, en een ‘lus’ die de bezoekers vanaf het station langs een aantal borden op de beste manier richting het dorp leidt. De route kan bij ieder bord begonnen worden, er is niet een bepaald begin- of eindpunt. Iedere bezoeker komt, waar die ook parkeert of het dorp doorloopt, wel ergens een bord tegen en kan de wandeling volgen.

De steunkleur blauw is de kleur uit het wapen van Breukelen. Op de borden staat een QRcode. Als men die scant komt men op de digitale route: Looproute Breukelen Vroeger en Nu wandeling. Zo kan iedereen ook van achter zijn computer de route beleven.