AGENDA  

 

Nieuwe evenementen

Herdenking L.C. Dudok de Wit

De jaarlijkse herdenking van L.C. Dudok de Wit, ook bekend als Kees de Tippelaar, vindt dit jaar 2017 plaats op 7 oktober. Lees hier meer over die Herdenking.

Presentatie Verkade album De Vecht (1915)

De presentatie over het Verkade album De Vecht (1915) en de opnieuw gefotografeerde beelden honderd jaar later zal plaatsvinden in oktober. De exacte datum is nog niet bekend.

Filmmiddag/avond

In november wordt er, in samenwerking met Stichting Welzijn (Marijke Boot) een filmmiddag of -avond georganiseerd, waarin oude dia's en films van Breukelen worden vertoond. de exacte datum is nog niet bekend.


Afgelopen evenementen

 

Open Monumenten Dag

De Open Monumenten Dag vond dit jaar plaats op 9 september. Het thema was "Boeren, Burgers en Buitenlui". 

Jaarmarkt Breukelen

Op zaterdag 17 juni was de Historische Kring Breukelen vertegenwoordigd op de jaarmarkt in Breukelen. 

Beeldenstorm

Op zaterdag 3 juni 2017 hield Sander Wassing, historicus en conservator van het Historisch Museum Hazerswoude, voor onze kring een lezing over de Beeldenstorm in de H. Johannes de Doperkerk aan de Straatweg 148 te Breukelen. 
Zie ook de pdf BEELDENSTORM 

Bijeenkomst Tweede Wereldoorlog

Op 13 januari 2017 was er een bijeenkomst in de Pieterskerk over Breukelen in de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van de uitgebreide fotoverzameling van de heer Philip Burggraaf werden er herinneringen uitgewisseld. Daarna vertelde de heer Burggraaf over zijn zoektocht naar het verhaal achter flight lieutenant Maltby, die in Breukelen het leven liet en achter de kerk ligt begraven.

De heer Teun Mur nam ons mee terug in de tijd en vertelde over zijn eigen kinderjaren tijdens de oorlog. 

De Historische Kring Breukelen kijkt terug op een geslaagde middag en wil de sprekers erg bedanken voor hun boeiende verhalen.