OPROEP AAN ALLE LEDEN

De Historische Kring Breukelen is druk op zoek naar nieuwe bestuursleden en naar nieuwe redactieleden voor het tijdschrift.

Weet u iemand of bent uzelf geinteresseerd neem dan contact op met het bestuur of met de redactie, alle hulp is welkom!

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering, welke gehouden zal worden op woensdag 11 april 2018 in de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis Boom & Bosch.

De vergadering begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur).

In deze vergadering zal het bestuur verslag uitbrengen over het jaar 2017 met het Jaarverslag 2017 en het Financieel verslag 2017.

De kracht van de Stichtse Vecht

Juliette Jonker-Duynstee van het Cultuurfonds Stichtse Vecht en Robbert Oelp van RTV Stichtse Vecht maakten de afgelopen maanden diverse mini-documentaires over het culturele leven in Stichtse Vecht. In de laatste aflevering van deze serie komt het bijzondere boekje ‘De Kracht van Stichtse Vecht’ aan bod. Dit rijk geïllustreerde boek neemt u in negen chronologische verhaallijnen mee in de boeiende geschiedenis van Stichtse Vecht en laat zien waar u deze ook echt kunt beleven. Deze aflevering is een driedimensionale en ingekorte versie van het boekje dat tijdens de installatieraad van donderdag 29 maart officieel werd gelanceerd.

Kosten: 7,50. Verkoop: boek- en museumwinkels Vechtstreek e.a. lokale verkooppunten.

Julliete Jonker-Duynstee ontving afgelopen week de Stichtse Vecht penning. Zij ontving deze hoogste gemeentelijke onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten als ambassadeur van het culturele erfgoed van Stichtse Vecht en haar kernen.

Concert Amatis Piano Trio in Koetshuis van Kasteel Nijenrode

Op 15 april wordt er door het Amatis Piano Trio een concert uitgevoerd in het Koetshuis van Kasteel Nijenrode. Het concert vangt om 15:00 uur aan.

Het Amatis Piano Trio wordt internationaal geroemd en is door BBC uitgeroepen tot Next Generation Artist, kortom een trio om in de gaten te houden. Op het programma staan Haydn, Mendelssohn en Brahms. Voor meer informatie: https://www.kamconcerten.nl/event/koetshuisconcert-amatis-piano-trio/

Voorafgaand aan het concert verzorgt het Vechtstreek museum een rondleiding over het landgoed. Deze rondleiding start om 14.00 uur.

Nationale Romeinenweek

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 wordt voor de vijfde keer de Nationale Romeinenweek georganiseerd. Dit jaar nemen de Romeinen je mee op reis! De Romeinse aanwezigheid in de Lage Landen bracht vier eeuwen van rust en stabiliteit. Met als gevolg volop beweging. Via wegen, rivieren en de zee kon een groot aantal reizigers voor het eerst veilig grote afstanden overbruggen. Handelaren, ambtenaren, militairen: allen gingen op pad, om winst te maken, hun ambt uit te oefenen of hun legerplaats te bereiken. Van Noord-Afrikaanse commandanten tot Friese handelaren, van keizers tot Bataafse hulptroepen.

Net als voorgaande jaren staat de week garant voor een grote variëteit aan activiteiten en evenementen in heel Nederland: lezingen, wandel- en fietstochten, tentoonstellingen, boekpresentaties, kinderactiviteiten, culinaire bijeenkomsten en meer. Organiseer je zelf een activiteit over de Romeinen? Meld die dan aan via Romeinen.nu. Landschap Erfgoed Utrecht doet mee door nieuwe verhalen over Reizen en Romeinen op UtrechtAltijd.nl te plaatsen.

Voor meer informatie, zie de website.

Emailadressen

De ledenadministratie ontvangt graag uw emailadres zodat we u nog beter op de hoogte kunnen houden. Bent u geen lid maar wel geinteresseerd dan kunt u ook een berichtje sturen en houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Stuur uw emailadres naar: